Hoppa till innehåll

Förberedelser inför NASAs månpromenad i Arizonas öken

Förberedelser inför NASAs månpromenad i Arizonas öken

NYHETEN I KORTHET
NASA-astronauterna Kate Rubins och Andre Douglas genomförde nyligen månvandringssimuleringar i Arizonas öken för att öva inför Artemis III-uppdraget, planerat till september 2026. Dessa simuleringar hjälper ingenjörer och forskare att testa utrustning och träna inför de utmaningar som väntar på Månens sydpol.

NASA-astronauterna Kate Rubins och Andre Douglas genomförde nyligen flera månvandringssimuleringar i Arizonas San Francisco Volcanic Field. Dessa övningar är avgörande för att säkerställa framgång för det kommande Artemis III-uppdraget till Månens sydpol 2026.

För att förbereda sig inför det ambitiösa Artemis III-uppdraget, som planeras att ske i september 2026, har NASA-astronauterna Kate Rubins och Andre Douglas nyligen genomfört fyra månvandringssimuleringar i norra Arizonas San Francisco Volcanic Field. Detta område, format av miljontals år av vulkanutbrott, erbjuder en geologiskt mångrik terräng som är perfekt för sådana övningar.

Under perioden 13-22 maj 2024, utforskade Rubins och Douglas området, gjorde geologiska observationer och samlade in prover. Dessa simuleringar är inte bara viktiga för astronauterna, utan också för de många ingenjörer och forskare som arbetar i bakgrunden. Simuleringarna gör det möjligt för utvecklare av rymddräkter och verktyg att se sina skapelser i en så naturtrogen miljö som möjligt, medan flygledare får öva på att övervaka system och hantera potentiella tekniska problem eller hot mot astronauternas säkerhet.

”Min upplevelse i Arizona var otrolig! Jag arbetade med flera team, utforskade en exotisk landskap och fick en smak av hur det är att vara på uppdrag med en besättning”

Kate Rubins

Teknologi som kan komma att användas på framtida Artemis-uppdrag testades också, inklusive en heads-up display med förstärkt verklighet för navigering och ljusfyrar för att guida en besättning tillbaka till månlandaren.

Övningarna involverade ett stort team av ingenjörer och forskare, både på plats och från NASA Johnson Space Center i Houston, vilket skapade en realistisk simulering av ett uppdrag 385 000 kilometer bort på månens yta.

NASA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *